My Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Excursie: “Nieuwe architectuur in Bergen”

Zaterdag 17 juni 2023

Tijdens deze fietsexcursie door Bergen besteden we aandacht aan de vele nieuwe woonhuizen  die sinds het begin van deze eeuw in ons dorp zijn verrezen.

Vooral in de eerste jaren van de vorige eeuw werden er opvallende architectuurprestaties geleverd in ons dorp. Daarom wordt Bergen ook veel bezocht door geïnteresseerden in architectuur. Zij brengen vooral een bezoek aan Park Meerwijk met zijn door Amsterdamse School architecten ontworpen villa’s. Maar ook de door Bergense architecten zoals Majella Cijffers, Jan Leijen en Jan Roggeveen ontworpen gebouwen hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de architectonische kwaliteit van ons dorp. Met de groei van de bevolking ontstonden in de vorige eeuw vooral de grote uitbreidingen, zoals Tuindorp, Saenegheest, Conincxwegh, etc.. Nu er geen ruimte meer is om het dorp uit te breiden en de contouren van het dorp vastliggen, verandert het dorp vooral op locaties, waarvan de functie wijzigt of bestaande gebouwen afgebroken worden. 

Vooral na de laatste eeuwwisseling zijn door ambitieuze opdrachtgevers en architecten veel opvallende woonhuizen en andere gebouwen verschenen. Tijdens deze excursie fietsen we langs een aantal van deze gebouwen, gelegen in verschillende buurten en vertellen iets over de bijzondere architectuur. Alhoewel er ook in Bergen aan Zee de laatste jaren veel opvallende woonhuizen zijn gerealiseerd, beperken we ons tijdens deze excursie tot het dorp Bergen.

Inschrijven

Hieronder kunt u zichzelf – na in te loggen – inschrijven voor deze excursie.